Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Hoe schrijf je 2x+3y=6 als y=...?

hoe los je de formule zo op dat je deze uitkomst krijgt
2x+3y = 6
naar y = 2-2:3x

marlij
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 30 september 2003

Antwoord

Toepassen wat je geleerd hebt over vergelijkingen, denk ik. Zeg maar de 'balansmethode'.
Dus:
2x + 3y = 6
Haal links en rechts 2x weg
3y = -2x + 6
Deel links en rechts door 3
y = -2/3x + 2
(Bij vermenigvuldigen en delen wel zorgen dat je alle termen vermenigvuldigt en deelt...)
Duidelijk?

Oefenen met weegschaalmethode? Klik op onderstaand scherm.
(toets alt-F4 om het scherm te sluiten!)

q1140img1.gif

WvR
dinsdag 30 september 2003

©2001-2024 WisFaq