Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afbeelding

gegeven is de functie f(x)=1/2x2-x

De functie g ontstaat uit functie f door alle originelen met 5 te vermenigvuldigen.
Geef het functievoorschrift van g.

Hoe moet ik dit aanpakken?

Margri
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 22 september 2003

Antwoord

Hoi,

Dit is inderdaad geen alledaagse formulering...

Ik begrijp dat je x scaleert met 5 zodat g(5)=f(1), g(10)=f(2), ... (x is het 'origineel').
Dus g(x)=f(x/5)=(x/5)2/2-(x/5)=...

Groetjes,
Johan

andros
maandag 22 september 2003

©2001-2024 WisFaq