Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Percentage berekenen

Ik zou willen weten hoeveel ik elke keer in procent ben afgevallen of bijgekomen.
Als voorbeeld start is 90 Kgr en volgende keer is het 88 Kgr, hoeveel % ben ik dan afgevallen en hoe bereken ik het.

Binon
Ouder - zaterdag 20 september 2003

Antwoord

Dag 1: 90 kg
Dag 2: 80 kg
Dag 3: 65 kg

Op dag 2 ben je (90-80)/90 = 10/90 = 0.11111... = 11.111... % afgevallen, tov je gewicht op dag 1.

Op dag 3 ben je (80-65)/80 = 15/80 = 0.18750... = 18.750... % afgevallen, tov je gewicht op dag 2.

Op dag 3 ben je (90-65)/90 = 25/90 = 0.27777... = 27.777... % afgevallen, tov je gewicht op dag 1.

Merk op dat dat laatste niet zomaar de som is van de procenten van de twee aparte stappen.

Merk ook op dat als je 10% van je gewicht afvalt, je meer dan 10% moet bijkomen om terug op je originele gewicht te komen. Kan je zelf berekenen hoeveel procent precies?

cl
zaterdag 20 september 2003

©2001-2024 WisFaq