Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

2 en 3 onbekenden

1(a)

2x + 3y = -4
5x – 2y = 9

1(b)

2p + q + 5r = 3
3p – 2q – 2r = 1
5p – 3q + 2r = 2

2(a)

x2 + 8x – 20 = 0

2(b)

x2 - 10x + 25 = 0

2(c)

x2 - 9x + 24 = 0

3(a)

3x2 + 14x – 5 = 0

3(b)

4x2 + 4x + 1 = 0

3(c)

5x2 + 5x +2 = 0

4(a)

x2 - 13x – 30 = 0

4(b)

x2 - 4x + 4 = 0


Wie kan mij hierbij helpen? Ik zou het erg op prijs stellen.

attema
Leerling mbo - woensdag 21 mei 2003

Antwoord

Ja hallo!

Oefeningenreeks 1: Neem een vergelijking en los ze op naar een van de onbekenden (dus nog steeds functie van de andere onbekenden). Vervang nu overal die ene onbekende door het verband dat je hebt gevonden. Herhaal tot je maar 1 onbekende meer over hebt

Oefeningenreeksen 2,3 en 4: Gebruik de ABC-formule!

Als je problemen hebt, zeg je het maar, maar niet voor je zelf geprobeerd hebt. We maken hier je huiswerk niet.

cl
woensdag 21 mei 2003

 Re: 2 en 3 onbekenden 

©2001-2024 WisFaq