Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Allemaal jongens en meisjes

Wij hebben in onze school de boek Delta en wij moeten een vraag oplossen maar ik weet niet hoe te beginnen kunnen jullie me uitleggen hoe ik het moet doen.

In een klas van 25 leerlingen zitten 11 meisjes en 14 jongens, één meisje is 16 jaar , 8 zijn er 17 , en 2 zijn er 18 , bij de jongens hebben we er 2 van 16 j , 9 van 17j, en 3 van 18j , er moeten twee leerlingen (een jongen en een meisje) voor een acitiviteit aangeduid worden

Bereken de theoretische kans

1) beiden 17 jaar oud
2) beiden even oud
3) minstens één ouder is dan 16

Ik zou willen dat jullie me helpen bedankt

eline
2de graad ASO - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Hoi,
M.........J
1.........2.........16 jaar
8.........9.........17 jaar
2.........3.........18 jaar
-------------
11........14
1) 8/11 · 9/14 = 36/77 (gewoon aflezen uit schema)

2) Nu hetzelfde maar dan voor elke leeftijd
16 jaar: 1/11·2/14
17 jaar: 36/77
18 jaar: 2/11·3/14
Alledrie optellen: 40/77

3) De kans op minstens één ouder dan 16 = 1 - kans op 16
Dus: 1 - (1/11·2/14) = 76/77

Koen
zaterdag 17 mei 2003

©2001-2024 WisFaq