\require{AMSmath} Is 2=1? Mijn wiskunde leraar heeft me hetvolgende gegeven: a=b Þ a2=ab Þ a2-b2=ab-b2 Þ (a+b)(a-b)=b(a-b) Þ a+b=b Þ 2a=a Þ 2=1 klopt dit? Geert Leerling mbo - dinsdag 13 mei 2003 Antwoord Je deelt door a-b, terwijl je weet dat dat nul is, aangezien je vertrekt van a=b. Het is waar dat, als a=b dan (a+b)(a-b)=b(a-b). Beide leden zijn dan namelijk nul. In de volgende stap gaat het fout. Vergelijk het hier mee: 7.0 = 5.0 Dat maakt nog niet dat 7=5, want ELK getal maal 0 is 0. Uit x.0 = y.0 kan je dus geen zinnige informatie meer halen. cl dinsdag 13 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Mijn wiskunde leraar heeft me hetvolgende gegeven: a=b Þ a2=ab Þ a2-b2=ab-b2 Þ (a+b)(a-b)=b(a-b) Þ a+b=b Þ 2a=a Þ 2=1 klopt dit? Geert Leerling mbo - dinsdag 13 mei 2003
Geert Leerling mbo - dinsdag 13 mei 2003
Je deelt door a-b, terwijl je weet dat dat nul is, aangezien je vertrekt van a=b. Het is waar dat, als a=b dan (a+b)(a-b)=b(a-b). Beide leden zijn dan namelijk nul. In de volgende stap gaat het fout. Vergelijk het hier mee: 7.0 = 5.0 Dat maakt nog niet dat 7=5, want ELK getal maal 0 is 0. Uit x.0 = y.0 kan je dus geen zinnige informatie meer halen. cl dinsdag 13 mei 2003
cl dinsdag 13 mei 2003
©2001-2024 WisFaq