De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Pinpas

Wij zij bezig met een PO van wiskunde nu hebben we bedacht dat een pincode uit 4 cijfers en 1 letter mag bestaan. de plaats van de letter is niet van belang deze mag dus op de 1e tm 5e plaats staan.
wij willen graag weten hoeveel verschillende picodes er mogelijk zijn. een cijfer mag wel meer keer voor komen bv. A2222 of 22A22.
De zelfde vraag ook nog voor 4 cijfers en 2 letters.

Joerik
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 april 2003

Antwoord

Er zijn 5 mogelijkheden om de letter te plaatsen tussen 4 cijfers (lcccc, clccc, cclcc, ccclc, ccccl) of algemener 5 boven 1 (=5!/(4!1!)=5)

Elke combinatie hiervan bestaat uit 10·10·10·10·26 mogelijkheden oftewel een totaal van 5·10000·26 mogelijkheden = 10·10000·13 mogelijkheden = 1.3mio mogelijkheden.

MvdH
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 16 april 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb