De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Exponentenregels

ik snap de volgende vraag niet. Ik snap niet hoe ze op het antwoord komen en welke tussenstappen + regels bij deze som horen. weet iemand dat toevallig? het betreft het gele gedeelte in de jpg.

martij
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 10 april 2023

Antwoord

Met meer tussenstappen is het misschien duidelijker:

$
\eqalign{
& 3 \cdot 2^x = \frac{1}
{3} \cdot 4^x \cr
& vermenigvuldig\,\,met\,\,3 \cr
& 3 \cdot 3 \cdot 2^x = 3 \cdot \frac{1}
{3} \cdot 4^x \cr
& 9 \cdot 2^x = 4^x \cr
& deel\,\,door\,\,2^x \cr
& \frac{{9 \cdot 2^x }}
{{2^x }} = \frac{{4^x }}
{{2^x }} \cr
& 9 = \left( {\frac{4}
{2}} \right)^x \cr
& 9 = 2^x \cr
& x = ^2 \log (9) \cr}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 10 april 2023
 Re: Exponentenregels 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3