De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vraagstuk vierkantsvergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 97662 
beste

voor opgave 1 heb ik mijn rekenfout gevonden
voor de andere 2 opgaves snap ik nog altijd niet wat ik verkeerd doe.

Opgave 2
a2π/8 + b*a/4; vervang b door 6−a had ik al gevonden maar als ik dit oplos bekom ik, a2(π-2)/8 + 6a/4, als ik dit dan in geogebra stop, dan heb ik als top x=-5.25. Dit is onmogelijk.

opgave 3
kom ik voor x=4 uit en y=3 maar dat kan helemaal niet, want als ik dan de basis van mijn rechthoek bereken (8-2x) kom ik nul uit.

max
2de graad ASO - zaterdag 1 april 2023

Antwoord

Bij 2: als je goed kijkt zul je zien dat de uitdrukking stijgt van de waarde $0$ als $a=0$ tot $\frac{36}{8}\pi$ als $a=6$. De som van de oppervlakten heeft dus minimum $0$ bij $a=0$.

Bij 3: je formules kloppen niet. Zie het plaatje
q97664img1.gif
De betrekking tussen $x$ en $y$ is $4x+3y=12$ (en dus niet $4x=-3y$).
De rechthoek heeft oppervlakte $4xy=(12-3y)y = 12y-3y^2$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 1 april 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3