De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Complexe getallen denkoefeningen

z is element van complexe getallen voldoet aan 2z+z(met een streepje boven z)=(-7+11i/1-i). Bepaal de modulus van z. Hoe moet ik beginnen en hoe kan je dat oplossen?

Emilli
3de graad ASO - zaterdag 25 maart 2023

Antwoord

Ik zou $z=x+y\mathrm{i}$ schrijven en
$$
2z+\bar{z}=\frac{-7+11\mathrm{i}}{1-\mathrm{i}}
$$
uitwerken. Dat wordt
$$
3x+y\mathrm{i}=-9+2\mathrm{i}
$$
Nu moet het verder wel lukken denk ik.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 26 maart 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3