De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Toenamediagrammen

Als ik een toenamediagram wil maken van [-2,4] dan vul ik al die 7 getallen in in de formule die ik gegeven heb maar als ik de negatieve getallen invul in de formule komt het niet overeen met mijn uitwerkingen hoe kan dat??

Amber
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 6 februari 2023

Antwoord

Bedoel je dit?

$
\eqalign{
& f(x) = x^2 - 4x + 4 \cr
& f( - 2) = ( - 2)^2 - 4 \cdot - 2 + 4 = 4 + 8 + 4 = 16 \cr
& f( - 1) = ( - 1)^2 - 4 \cdot - 1 + 4 = 1 + 4 + 4 = 9 \cr
& ... \cr}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 6 februari 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3