De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cotangens: van goniometrisch getal naar hoek

Hey,
Mijn handboek zegt dat cot $\alpha $ 1,34, gelijk is aan 36,73 graden.
Hoe reken je dit om? Heb al zowat alles geprobeerd op het rekenmachine.
Graag jullie hulp...
Bedankt

Gerard
2de graad ASO - vrijdag 16 december 2022

Antwoord

Ik denk dat er een $=$ in je vraag ontbreekt: je moet $\cot\alpha=1{,}34$ oplossen vermoed ik. Dat kan met de inverteerknop en de juiste functie. $\cot$ staat voor co-tangens en is gedefinieerd als $\cot\alpha=(\cos\alpha)/(\sin\alpha)$.
Ik zie niet dat de rekenmachientjes een knop met $\operatorname{cotan}$ of $\cot$ hebben dus je moet creatief zijn. Er geldt $\cot\alpha=\tan(90-\alpha)$, dus je kunt $\tan\beta=1{,}34$ oplossen en dan $\alpha=90-\beta$ nemen.

(Het antwoord klopt $\cot36{,}73^\circ$ is inderdaad gelijk aan $1{,}34$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 16 december 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3