De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Betalingsbereidheid

Deze 3 vragen horen bij bron 7, afbeelding staat erbij*

Vraag 1) zullen alle kaartjes verkocht worden bij uitvoering van het voorstel van de secretaris? Verklaar je antwoord.

Vraag 2) hoeveel bedraagt de (maximale) betalingsbereidheid bij de vraag maar deze kaartjes?

Vraag 3) bereken de prijs van een toegangskaartje bij het voorstel van de voorzitter

Irem
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 5 november 2022

Antwoord

Vraag 1: Uitgangspunt: prijs kaartje = p=25
Qv = vraag = -50p + 5000 = ............
Je hebt maar 3500 kaartjes dus die worden allemaal verkocht.

Vraag 2: collectieve betalingsbereidheid is het bedrag dat de groep supporters maximaal wil betalen om te komen kijken. Onduidelijk is of je hierbij nog steeds moet uitgaan van p=25. Wat mij betreft niet dus, dan is de omzetfunctie O(p) = -50p2+5000p bepalend. En deze heeft een maximum voor p=50. Qv is dan 2500 voor de SVD dus dat kan. Daarmee kom ik uit op 125.000 euro.

Vraag 3: Alle kaartjes verkopen betekent dat de uitkomst van Qv nu 3500 moet opleveren. Ik krijg dat p=30 euro max. Omzet = 105000

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 november 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3