De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Analytische meetkunde

Gegeven een parabool. Lijn uit F loodrecht op de as ; snijdt de parabool in A. Bewijs dat FA = parameter.

Jaap v
Iets anders - donderdag 6 oktober 2022

Antwoord

Welke parameter?
Als je de afstand $d(F,\ell)$ van het brandpunt(?) $F$ tot de richtlijn $\ell$ bedoelt zijn we gauw klaar: per definitie geldt $d(F,A)=d(A,\ell)$, maar omdat $FA$ evenwijdig is aan $\ell$ geldt ook $d(F,A)=d(F,\ell)$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 7 oktober 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3