De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De uitslag van de afgeknotte kegel

Ik kom er niet uit met de voorbeeldberekening. Graag uw hulp. Het gaat om een afgeknotte kegel met de volgende maten:

d1 = 60
d2 = 86
h = 100
s = 100,84

Kunt u mij de uitslag van de afgeknotte kegel geven?

Met vriendelijke groet,

Harry
Iets anders - woensdag 27 juli 2022

Antwoord

Met het antwoord van Uitslag afgeknotte kegel kom je uit op:

$
\eqalign{
& d_1 = 60 \cr
& d_2 = 86 \cr
& h = 100 \cr
& s = \sqrt {\left( {\frac{{86 - 60}}
{2}} \right)^2 + 100^2 } \approx {\text{100}}{\text{,8}} \cr
& \frac{{r + {\text{100}}{\text{,8}}}}
{{86}} = \frac{r}
{{60}} \Rightarrow r \approx {\text{232}}{\text{,7}} \cr
& \alpha = 360^\circ \cdot \left( {1 - \frac{{60}}
{{2 \cdot {\text{232}}{\text{,7}}}}} \right) \approx 314^\circ \cr}
$

Tekenen geeft dan:

q97183img1.gif

Helpt dat?

Zie Uitslag afgeknotte kegel PDF

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 juli 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3