De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Inproduct

Beste !
hoe komt het dat bij het inproduct van de vectoren a en b en ingesloten hoek $\alpha $ |a|cos $\alpha $ =|b|cos $\alpha $ .

Bij voorbaat mij hartelijke dank
Jaap

Jaap v
Iets anders - woensdag 6 juli 2022

Antwoord

Ik denk dat je iets anders bedoelt want de gelijkheid
$$|a|\cdot\cos\alpha = |b|\cdot\cos\alpha
$$geldt in het algemeen niet; er zou uit volgen dat altijd $|a|=|b|$ (als $\cos\alpha\not=0$) en dat klopt niet.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 juli 2022
 Re: Inproduct 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3