De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Casio fx-82 super

Hallo!Ik heb een casio fx-82 super, dat is dus geen grafisch rekenmachine. Op het moment ben ik bezig met statistiek voor de opleiding pedagigische wetenschappen. Ik vroeg me af hoe ik de standaardafwijking ook al weer bereken op dit apparaat omdat ik alleen de formule heb en niet de manier van intoetsen! Hoop dat iemand mij kan helpen!Alvast bedankt

Maart
Student universiteit - zaterdag 5 april 2003

Antwoord

De kubieke uitzettingscoefficient, b, is BIJ BENADERING gelijk aan 3a. (ofwel 3 keer de lineaire uitzettingscoefficient).
Deze benadering geldt voor relatief kleine veranderingen in de temperatuur T.

Bij een bol kunnen we in beginsel uitgaan van de straal r, en deze volgens de lineaire uitzettingscoefficient (mooi Scrabble-woord! ) laten toenemen.

Dus de begin-straal van de bol is r0
Dan geldt bij een temperatuursverandering dat
Dr=r0.a.DT
®
rnieuw=r0+Dr=r0(1+a.DT)
Dus voor het nieuwe boloppervlak Onieuw geldt:
Onieuw=4prnieuw2
=4pr02(1+aDT)2

kom je hier verder mee?

groeten,
martijn

Zie Need to know how something works and you've lost your manual?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 april 2003



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb