De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Grafisch weergeven van een logaritmische functie

 Dit is een reactie op vraag 93503 
Nee, als er iemand iets mist, ben ik het wel. Uiteraard heb ik geprobeerd via Graph een logaritmische functie als 0,5log(x) weer te geven, maar dan krijg ik een zeer merkwaardige grafiek te zien. Ik vraag me af of de functie goed ingeef (ik toets in: 0,5log (x), maar is dat wel goed? ).

Joost
Iets anders - zondag 3 april 2022

Antwoord

Als je $0,5\log(x)$ invoert krijg je de helft van de logaritme met grondtal 10. Daar is op zich niets mis mee... tenzij je de logaritme met grondtal $\frac{1}{2}$ bedoelt.

Je kunt $
{}^{0,5}\log (x)
$ invoeren via OPTN en dan CALC. Dat geeft logab.

q93511img1.gifq93511img2.gif

Hopelijk helpt dat.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 3 april 2022
 Re: Re: Grafisch weergeven van een logaritmische functie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3