Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verschilrij

Geachte heer,

Ik studeer wiskunde op internet bij www.hhofstede.nl.

Het betreft volgende rij:
8 10 16 26 40 u_1=8

Verschilrij:
2 6 10 14 18

Formule voor verschilrij: \Delta u_n=4n-6
Hoe komt men aan deze formule??
Met hartelijke dank

Walter
Ouder - dinsdag 1 februari 2022

Antwoord

Als je de rij begint met n=1 dan begint je verschilrij met n=2:

q93344img1.gif

De formule wordt dan \Delta u_n=4n-6. Die 4 komt van de toename in de verschilrij en die -6 om het kloppend te maken. Vul maar 's n=2 in. Er moet dan wel 2 uitkomen.

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 februari 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics