De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Transformaties in de goniometrie

 Dit is een reactie op vraag 93037 
hi ik heb weer een vraag .ik heb de volgende formule
y=-15cos(pi/30t)+18 = 52
18 aan beide zijden aftrekken en delen door 15 en inverse cos nemen, geeft y=0.37t = inverse cos2.26
maaar het boek zegt 7.96.Kunt u het nakijken aub.met grote dank

ron
Student hbo - zondag 26 december 2021

Antwoord

Hallo Ron,

Je notatie is dermate slordig dat ik de vraag niet begrijp. Het lijkt erop dat je moet oplossen:

-15cos($\pi$/30·t)+18 = 52

Dit levert:
-15cos($\pi$/30·t) = 34
cos($\pi$/30·t) = -34/15
cos($\pi$/30·t) = -2,266...

De functiewaarde van cos ligt altijd tussen -1 en 1. Deze opgave zou dus geen oplossing hebben. Kennelijk is dit niet de bedoeling. Wellicht bedoel je iets anders?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 december 2021
 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Transformaties in de goniometrie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3