De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Stelsels

Hoe los je deze vraag op? Ik snap het niet.

Tom Di
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 december 2021

Antwoord

Strijdig betekent dat er geen oplossing is, en afhankelijk dat de ene een veelvoud van de andere is en dat er dus oneindig veel oplossingen zijn.

Bij a kun je de $x$ elimineren door de eerste met $2$ en de tweede met $3$ te vermenigvuldigen en dan van elkaar af te trekken: $(6x+2py)-(6x-15y)=8-30$ geeft $(2p+15)y=-22$. Als $2p+15=0$ staat er $0\cdot y=-22$ en dat heeft geen oplossing, dus was a dus strijdig.

Iets dergelijks kun je met b proberen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3