De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afstand tussen punten

Zou iemand me kunnen helpen met 4c? Ik kom er niet uit.

Tom Di
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 14 december 2021

Antwoord

Ik neem aan dat je gevonden hebt dat $P=(\frac65,\frac{12}5)$.
Dat kun je de lengten $AC$, $PC$ en $BC$ uitrekenen en vermenigvuldigen, bijvoorbeeld $PC=\sqrt{(\frac65-0)^2+(\frac{12}5-12)^2}$.

Idem voor $AB$, $PB$ en $CB$ (maar die laatste had je al).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3