De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Reuzenrad

 Dit is een reactie op vraag 92963 
Invullen geeft:
H(t)=10−10·cos(4$\pi$·10/60)=15.

Ik heb geprobeerd om deze formule te detailen en kom uit op:
10-10cos(2/3$\pi$) $\Rightarrow$ 10+10·0,5=15
Wilt u aub verifieren of dit korrect is.

Met grote dank

ron
Student hbo - woensdag 8 december 2021

Antwoord

Netjes opschrijven geeft:

$
\eqalign{
& H(t) = 10 - 10 \cdot \cos \left( {4\pi \cdot t} \right) \cr
& t = \frac{{10}}
{{60}} \cr
& H\left( {\frac{{10}}
{{60}}} \right) = 10 - 10 \cdot \cos \left( {4\pi \cdot \frac{{10}}
{{60}}} \right) \cr
& H\left( {\frac{{10}}
{{60}}} \right) = 10 - 10 \cdot \cos \left( {\frac{{40}}
{{60}}\pi } \right) \cr
& H\left( {\frac{{10}}
{{60}}} \right) = 10 - 10 \cdot \cos \left( {\frac{2}
{3}\pi } \right) \cr
& H\left( {\frac{{10}}
{{60}}} \right) = 10 - 10 \cdot - \frac{1}
{2} \cr
& H\left( {\frac{{10}}
{{60}}} \right) = 10 + 5 \cr
& H\left( {\frac{{10}}
{{60}}} \right) = 15 \cr}
$

Dan begrijpt iedereen wat je doet.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3