De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Transformaties in de goniometrie

 Dit is een reactie op vraag 85430 
Hi ik ben een vraag, die ongeveer overeenkomt:
40sin(pi/30)(40-15)+45=65
De vraag is of u in detail kunt uitleggen hoe ze aan de 65 komen. Bedankt

ron
Student hbo - dinsdag 7 december 2021

Antwoord

Hallo Ron,

De haakjes moeten wat zorgvuldiger worden genoteerd:

40sin($\pi$/30·(40-15)) + 45 =
40sin($\pi$/30·25) + 45 =
40sin(5/6·$\pi$) + 45 =
40·1/2 + 45 =
20 + 45 = 65.

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 7 december 2021
 Re: Re: Transformaties in de goniometrie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3