De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Reuzenrad

 Dit is een reactie op vraag 92958 
Ok effe recappen: de formule is $\eqalign{h=11+10·sin(\frac{2\pi}{28}·7)}$
Thanks

ron
Student hbo - donderdag 2 december 2021

Antwoord

Dat lijkt me niet. De formule ziet er zo uit:

q92962img1.gif

De hoogte $h$ is dus een functie van $t$. In het functievoorschrift staat dus een $t$. De andere 'letters' zijn de parameters van het functievoorschrift. Je kon $d$ aflezen waar $t=7$, maar dat is dan dat... en meer niet...

De formule wordt dan:

$
\eqalign{H(t) = 11 + 10 \cdot \sin \left( {\frac{{2\pi }}
{{28}}(t - 7)} \right)}
$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3