De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verhouding omzetten naar breuk

Hoi!

Ik heb een vraag over een verhouding op te schrijven als een breuk. Stel de verhouding tussen voldoendes en onvoldoendes is 15 : 7. Welk deel is onvoldoende gemaakt. Schrijf dit op als een breuk.

Welke stappen moet ik nemen om deze som te berekenen?

sven
Student hbo - maandag 8 november 2021

Antwoord

Bij de verhouding $15:7$ is het totaal $22$. Het deel onvoldoende is dan gelijk aan $\eqalign{\frac{7}{22}}$.

Helpt dat?

Naschrift
Het deel voldoende is $\eqalign{\frac{15}{22}}$. En wat denk je?

$
\eqalign{\frac{{15}}
{{22}} + \frac{7}
{{22}} = \frac{{22}}
{{22}} = 1}
$

Ik bedoel maar...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 8 november 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3