De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Binomiale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 92825 
Klopt deze berekening wel?

Variantie: 50x0,36x0,64= 11,52

Standaarddeviatie: √11,52 = 3,3941

Met behulp van de normale verdeling benadering
Z= (14,5 - 18) / 3,3941 = -1,031201202
P(p$>$14,5) = P(z$>$-1,031201202) = 0,1379

Z= (20,5 - 18) / 3,3941 = 0,7364421
P(p$>$20,5) = P(z$>$0,7364421) = 0,2206

P(z$<$20,5) - P(z$<$14,5) = 0,2206 - 0,1379 = 0,0827

Lesley
Iets anders - maandag 1 november 2021

Antwoord

Nee, hij is erg slordig: je draait $<$ en $>$ om zonder te vertellen waarom, en letters zijn ook niet duidelijk: wat zijn $p$ en $z$ eigenlijk?
Je rekent $P(p>14.5)$ en $P(p>20.5)$ uit en trekt $P(z < 20.5)$ en $P(z<14.5)$ van elkaar af.
Er klopt niets van.

Aangenomen dat $z$ standaard-normaal verdeeld is kan het eerste antwoord niet kloppen: er geldt $P(z>0)=\frac12$, dus $P(z>-1.0312)$ moet groter dan $\frac12$ zijn.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 november 2021
 Re: Re: Re: Re: Binomiale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3