De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Binomiale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 92804 
Klopt mijn volgende berekening wel?

Variantie: 50x0,36x0,64= 11,52

Standaarddeviatie: √11,52 = 3,3941

Met behulp van de binomiale verdeling kom ik uit op:
P(k=15)=0,0819
P(k=20)=0,0965

P(15$<$k$<$20) = 0,7711 - 0,7672 = 0,0039
P(15$>$k)= 0.7672
P(20$\le$k)= 0.7711

Lesley
Iets anders - zondag 31 oktober 2021

Antwoord

Je ongelijkheidstekens kloppen niet; er staat "minstens $15$" en "hoogstens $20$ in de vraag, dus moeten we $15\le k\le20$ hebben.

En je hebt $P(k\le20)-P(k > 15 )$ opgeschreven; dat moet $P(k\le20)-P(k < 15 )$ zijn.

Voor de benadering met de normale verdeling grootheid $z$, verwachting $18$ en standaarddeviatie $3{,}3941$, moet je $P(14{,}5\le z\le 20{,}5)$ hebben (continuïteitscorrectie), dus $P(z\le20{,}5)-P(z\le14{,}5)$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 31 oktober 2021
 Re: Re: Re: Binomiale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3