De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Normale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 92783 
x-gem is inderdaad $\sigma$x_gem

Zou onderstaande berekening wel kloppen bij deze vraag?

(60-61,3)/2,2627= -0,574534 = P(x $<$60) = P (z $<$-0,574534) = 1-0,574534 = 0,425466

Lesley
Iets anders - maandag 18 oktober 2021

Antwoord

Hallo Lesley,

Je notatie is een grote rommel: je noteert verschillende denkstappen met daartussen is-gelijk-tekens, terwijl links en rechts van elk is-gelijk-teken niet hetzelfde staat of bedoeld is. Dan is het niet zo gek dat je de draad kwijtraakt.

Je had al gevonden:
$\sigma$x-gem = 6,4/√8 = 2,2627
Z = (60-61,3)/2,2627 = -0,574534

Dit levert: p(x$>$60) = 0,7157

Voor p(x$<$60) neem je de complementaire kans.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 18 oktober 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3