De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Normale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 92776 
Beste Wisfaq,

Hartelijk bedankt voor de hulp.

Nu heb ik een soort gelijke vraag, en vroeg ik mij af of ik dan dezelfde methode moet gebruiken

Voor studenten zonder wiskunde in hun vwo-pakket is dit een normaal verdeelde variabele met μ = 61,3 en σ = 6,4.

Hoe groot is de kans dat acht studenten zonder wiskunde een gemiddelde score behalen die lager is dan 60,0 punten?

x_gem = 6,4/√8 = 2,2627
Z = (60-61,3)/2,2627 = -0,574534 = 0,7157

Lesley
Iets anders - zondag 17 oktober 2021

Antwoord

Hallo Lesley,

Ik neem aan dat je met x_gem bedoelt: $\sigma$x_gem.

Met jouw uitwerking bereken je de kans dat acht studenten een gemiddelde score behalen van meer dan 60 punten. Dat is niet de vraag ...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 oktober 2021
 Re: Re: Re: Normale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3