De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kwadratische vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 92749 
Sorry, maar ik begrijp echt niks van die uitleg. Kunt u mij misschien helpen?

Nis
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 9 oktober 2021

Antwoord

Misschien staat er in je boek een betere uitleg?

Het oplossen gaat zo:

Kwadraat afsplitsen

$
\eqalign{
& x^2 - 4x - 2 = 0 \cr
& (x - 2)^2 - 4 - 2 = 0 \cr
& (x - 2)^2 - 6 = 0 \cr
& (x - 2)^2 = 6 \cr
& x - 2 = - \sqrt 6 \vee x - 2 = \sqrt 6 \cr
& x = 2 - \sqrt 6 \vee x = 2 + \sqrt 6 \cr}
$

ABC-formule

$
\eqalign{
& x^2 - 4x - 2 = 0 \cr
& a = 1,\,\,b = - 4\,\,\,en\,\,\,c = - 2 \cr
& D = b^2 - 4ac = \left( { - 4} \right)^2 - 4 \cdot 1 \cdot - 2 = 16 + 8 = 24 \cr
& x_{1,2} = \frac{{ - b \pm \sqrt D }}
{{2a}} = \frac{{4 \pm \sqrt {12} }}
{2} = 2 \pm \sqrt 6 \cr
& x = 2 - \sqrt 6 \vee x = 2 + \sqrt 6 \cr}
$

De uitleg staat op Tweedegraads-vergelijkingen oplossen. Dan heb je nog wat te doen. Makkelijker kan ik het niet maken...

En anders moet je je docent maar 's vragen hoe 't zit...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 9 oktober 2021
 Re: Re: Kwadratische vergelijkingen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3