De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Annuïteiten startkapitaal berekenen

 Dit is een reactie op vraag 92722 
Hallo,

Het probleem is dus dat ik de variabele h niet heb. Er moet toch wel een manier zijn waardoor je terug kunt rekenen met 3 waardes

Maximale bedrag inclusief de kosten van de rente: €554700
Vaste rente: 2,2%
Termijn: 30 jaar
Type: hypotheek vast

Ik weet dat het startkapitaal € 402.945 bedraagt maar dit moet ik kunnen bewijzen met een formule die ik nodig heb voor een klein rekenmodelletje in Excel.

mvg

Steef
Student hbo - donderdag 30 september 2021

Antwoord

Op basis van 2,2% rente en één betaling postnumerando per jaar betekent dat dat je 30 betalingen hebt en daarvoor een totaalbedrag van 554700 beschikbaar hebt.
Dat is per betaling/jaar dus 554700/30 = 18490. Dat wordt de annuiteit.

Nu is er in de financiele rekenkunde voor de berekening van annuiteiten een standaard formule afgeleid.

Dat is An= (r·h)/(1-(1+r)-n) hierin is r=0,022, An = 18490 en n=30

Vul ik dat in in de formule dan komt daar inderdaad 402945 uit voor hypotheekbedrag h.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 1 oktober 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3