De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meer dan twee verzuimdagen

Beste Wisfaq,

Momenteel twijfel ik over de volgende berekening:

Bereken voor een willekeurige student de kans dat hij meer dan twee verzuimdagen heeft.
Aantal verzuimdagen       P (k = k)
0 0,36
1 0,26
2 0,16
3 0,10
4 0,06
5 0,04
6 0,02
Klopt mijn volgende berekening dan?

P(k=2) = (0,10 + 0,06 + 0,04 + 0,02)/1,00 = 0,22

Bij voorbaat dank

Lesley
Iets anders - vrijdag 24 september 2021

Antwoord

Zeker, maar je hoeft niet door $1$ te delen. En verder bedoel je natuurlijk $P(k>2)$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 september 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3