De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Binomiale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 92635 
Zoiets als dit?

P(K=0)=0,00000
P(K=1)=0,00002
P(K=2)=0,00025
P(K=3)=0,00164
P(K=4)=0,00741
P(K=5)=0,02448
P(K=6)=0,06121
P(K=7)=0,11805

1-0,21310 = 0,7869

En bij de aanvullende vraag:

1-0,0857 = 0,9143

Lesley
Iets anders - vrijdag 3 september 2021

Antwoord

Hallo Lesley,

Het antwoord op de eerste vraag is correct.

Wat betreft de aanvullende vraag: het klopt dat 1-0,0857 = 0,9143, maar dit is niet het antwoord op de vraag. Hoe ben je aan deze berekening gekomen?

Nogmaals: noteer niet alleen getallen en berekeningen, maar vermeld steeds ook wat de betekenis is van zo'n getal of berekening. Hieruit blijkt wat je redenatie is, en merk je of je de stof ook daadwerkelijk begrijpt (en niet alleen de berekening kunt uitvoeren).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 4 september 2021
 Re: Re: Re: Re: Binomiale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3