De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gebruik rekenmachine casio fx-CG50

Gegeven de functie f(x) = x2 - 4x. Met de optie d/dx kun je hellingen berekenen. Voor x = -1 is dy/dx = -6. Zonder rekenmachine kom ik daar ook op. Het punt is, dat voor x = 0, x = 1, x = 2, x = 3 en x = 4 ook wordt gevraagd de helling te bepalen en ik besef dat dit dan behoorlijk wat rekenwerk is.

Met de rekenmachine gaat dit sneller, maar ik heb geen idee welke functies ik moet gebruiken. Ook de handleiding en internet helpen niet echt.

Welke functies op de rekenmachine moet ik gebruiken? De volgende vraag is, hoe geef ik vervolgens de hellinggrafiek weer.

Joost
Iets anders - maandag 30 augustus 2021

Antwoord

Op De afgeleide plotten staat voor de fx-CG20 beschreven hoe je de afgeleide kunt plotten. Met [TABLE] kan je vervolgens de hellingen weergeven.

Lukt dat?



Zie CASIO fx-CG 20

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 30 augustus 2021
 Re: Gebruik rekenmachine casio fx-CG50 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3