De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Binomiale verdeling

 Dit is een reactie op vraag 92612 
Beste Wisfaq,

Hartelijk bedankt voor de hulp.

Klopt het verder zo als ik het als volgt heb uitgerekend?

P(K1300) = P(x1300,5) = P(z(1300,5-1240)/21,707) = (Z) 2,787119362 = P(K1300) = 1-P(K1300) = 0,0026

Lesley
Iets anders - vrijdag 27 augustus 2021

Antwoord

Even kijken:

Ik krijg P(K$\le$1300) = P(Z$\le$2,787) = 0,9974
Dan P(K$>$1300) = 1 - 0,9974 = 0,0026

Dat klopt dus. Probeer het wel wat netter op te schrijven op de manier zoals ik dat neerzet.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 augustus 2021
 Re: Re: Binomiale verdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3