De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Haakjes wegwerken

 Dit is een reactie op vraag 92484 
Ik begrijp het, bedankt! Volgende keer gaat het denk wel lukken, ja.
Nog één vraag: bij de vorige sommen moest ik ook telkens eerst het getal voor de haakjes er in stoppen en dan pas de haakjes gaan wegwerken. Voor mijn idee klopt dit niet maar anders kwam ik op het verkeerde antwoord, en op die manier op het goede. Wanneer moet je dat wel eerst doen en wanneer niet?

Ruth
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 juli 2021

Antwoord

Je hebt hierboven het volgende bedacht:

$
\eqalign{
& 2p(q - 3)^2 = \cr
& 2p(q - 3)(q - 3) = \cr
& (2pq - 6p)(q - 3) = \cr
& 2pq^2 - 6pq - 6pq + 18p = \cr
& 2pq^2 - 12pq + 18p \cr}
$

En daar is niets mis mee, maar 't is niet zo handig...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 juli 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3