De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Lengte van een gelijkzijdige driehoek

 Dit is een reactie op vraag 92465 
Hoe komt u aan 1 op wortel 5 voor de hoogte?

X
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 30 juni 2021

Antwoord

Kijk bijvoorbeeld naar dit antwoord voor de gebruikte formule. Voor een punt $P=(p,q)$ op de eerste lijn geldt $2p+q=1$ en voor elk punt $R=(r,s)$ geldt $2r+s=2$.
De afstand van $P$ tot de lijn is dan
$$
\frac{|1-2|}{\sqrt{2^2+1^2}}
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 1 juli 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3