De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Van vectorvoorstelling naar vergelijking

Hi ik moet de volgende vectorvoorstelling herschrijven naar een vergelijking voor een vlak maar ik snap niet zo goed hoe.

$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
x \\
y \\
z \\
\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c}
1 \\
{ - 2} \\
3 \\
\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c}
{ - 2} \\
1 \\
3 \\
\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c}
2 \\
{ - 4} \\
4 \\
\end{array}} \right)
$

Felice
Student hbo - maandag 21 juni 2021

Antwoord

Je kunt:

$
\left( {\begin{array}{*{20}c}
x \\
y \\
z \\
\end{array}} \right) = \left( {\begin{array}{*{20}c}
1 \\
{ - 2} \\
3 \\
\end{array}} \right) + \lambda \left( {\begin{array}{*{20}c}
{ - 2} \\
1 \\
3 \\
\end{array}} \right) + \mu \left( {\begin{array}{*{20}c}
2 \\
{ - 4} \\
4 \\
\end{array}} \right)
$

schrijven als:

$
\left\{ \begin{array}{l}
x = 1 - 2\lambda + 2\mu \\
y = - 2 + \lambda - 4\mu \\
z = 3 + 3\lambda + 4\mu \\
\end{array} \right.
$

Vervolgens kan je dan proberen de $
\lambda
$'s en de $
\mu
$'s kwijt te raken. Dat doe je op dezelfde manier waarom je normaal gesproken een stelsel van vergelijkingen oplost.Lukt dat zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 21 juni 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3