De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Raakpunten bepalen

 Dit is een reactie op vraag 92072 
Beste
ik heb een plaatje gestuurd.kan u aub dat controleren. want mijn antwoord komt niet juist.

R.
3de graad ASO - donderdag 29 april 2021

Antwoord

De bedoeling was de eerste vergelijking in het eerste antwoord te kwadrateren: dat had ik ook gedaan en
$$b^2=\frac{9^2}{25^2}a^2
$$gekregen. Die $b^2$ kun je dan in
$$9a^2=25b^2=225
$$invullen, dat geeft
$$9a^2 - 25\cdot\frac{9^2}{25^2}a^2=225
$$Daar kun je makkelijk $a^2$, en dus $a$ uit halen, en dan heb je $b$ ook.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 april 2021
 Re: Re: Re: Raakpunten bepalen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3