De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Hoekpunten

 Dit is een reactie op vraag 92081 
x2/16 - y2/25 = 1 deze is de vergelijking van de hyperbool
rode lijnen nu eens snijdt met de hyperbool is de raaklijn x=a2 / c
c kan ik bepalen door c= √(a2+b2)
en dan de punten bepalen
is dat zo?

F.D
3de graad ASO - donderdag 29 april 2021

Antwoord

Aha, dus daar zit de knoop. Jij denkt blijkbaar aan raaklijnen maar dat staat nergens. Het gaat hier dus helemaal niet om raaklijnen, sterker nog, daar lukt het niet eens mee.

Die rode lijnen snijden de hyperbool dus echt. Deze lijnen zijn de diagonalen van het vierkant (met middelpunt 0). Dus gewoon de lijnen y=x en y=-x. En die moet je snijden met de hyperbool.

En dan wordt het oplossen ook nog een stuk eenvoudiger.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 29 april 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3