De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Waarde van P collineair

Ik heb een taak maar ik snap de vraag niet zo goed.

Bepaal de waarde van het getal P zodat A,B,C collineair zijn.
co(a)=(3,2) co(b)=(2,P) en co(c)=(4,P-3)

Kunt u me helpen?

Peter
2de graad ASO - donderdag 22 april 2021

Antwoord

Hallo Peter,

Ik zet de coördinaten even op een andere volgorde:

co(b)=(2,P)
co(a)=(3,2)
co(c)=(4,P-3)

Wat mij dan opvalt, is dat de x-coördinaten met stapjes van 1 omhoog gaan, keurig op volgorde 2, 3 en 4. Dat betekent dat de y-coördinaten ook met gelijke stapjes omhoog of omlaag moeten gaan. Nu zie ik dat die y-coördinaten in twee stappen in totaal met 3 afnemen. Dan is dat per stap 1,5.

Dan kom ik op P=.....

Als je meer hulp nodig hebt, hoor ik het wel.

Met vriendelijke groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 22 april 2021
 Re: Waarde van P collineair 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3