De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fietsketting

Een fietsketting bestaat uit een aantal schakels. De lengte van zo'n schakel is een stochastische veranderlijke met verwachting $\mu$=0,5 cm en standaardafwijking $\sigma$=0,04 cm.

De lengtes van de verschillende schakels binnen een ketting zijn onafhankelijk en hebben alle dezelfde verdeling. Een fietsketting moet een lengte hebben tussen 49 cm en 50 cm.

Welke fractie van kettingen met 100 schakels voldoen aan deze voorwaarde?

Wat moet ik hier doen? Kan iemand me helpen?

elke
Student Hoger Onderwijs België - zaterdag 3 april 2021

Antwoord

Hallo Elke,

Maak gebruik van de eigenschap dat de som X van n normaal verdeelde variabelen (hier: de lengte van n=100 schakels met $\mu$=0,5 cm en $\sigma$=0,04 cm) een nieuwe normaal verdeelde variabele is met:

Xgemiddeld = n·$\mu$
Standaardafwijking = √n·$\sigma$

Bereken dus welke fractie van deze nieuwe variabele X een waarde heeft tussen 49 en 50 cm.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 april 2021
 Re: Fietsketting 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3