De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Limiet van een breuk

 Dit is een reactie op vraag 91838 
Dag Klaas Pieter ,
Ik bekom dan : a= -6/7 .Is deze deling correct uitgevoerd?
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - maandag 29 maart 2021

Antwoord

Je kunt de deling altijd controleren door de vermenigvuldiging weer uit te voeren (en hij klopt).
Ik krijg als limiet
$$\frac{2a-2}{-5}
$$als dat gelijk moet zijn aan $-\frac45$, krijg ik $2a-2=4$, en dus $a=3$.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 maart 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3