De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Primitieve bepalen

 Dit is een reactie op vraag 91736 
Nee, helaas. Ik kom er echt niet uit. waarom hou je dan siny over in het antwoord als je siny als gewoon getal mag beschouwen?

Sophie
Student hbo - maandag 15 maart 2021

Antwoord

Als er 3 als factor staat, staat die er toch ook nog in je primitieve?
Je beschouwt $\sin y$ en $y$ inderdaad als een constante. Dan krijg je:
\[\int e^x \sin y - 3y \sin x dx = \sin y \int e^x dx - 3y \int \sin x dx\]
Duidelijk zo?

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 15 maart 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3