De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Canonieke vergelijking

beste
hoe kan ik van een rechte naar canonieke vorm gaan.
de gegeven rechte is t$\leftrightarrow$5X-2Y-9=0
de punten zij (1,2)
ik weet niet hoe ik naar de vorm van x2/a2 +y2/b2 =1
gaan. kunt u aub mij helpen

Riffat
3de graad ASO - donderdag 11 maart 2021

Antwoord

Hallo Riffat,

Onder canonieke vorm wordt verstaan een standaard vorm.
x2/a2 + y2/b2 = 1 is een standaardvorm van een ellips. Je kunt een vergelijking van een rechte niet omzetten naar een vergelijking van een ellips.

Waarschijnlijk wordt bedoeld dat je jouw vergelijking van de rechte omzet naar de vorm:
y = a·x + b
Dit is een (de) standaard vorm van een rechte.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 11 maart 2021
 Re: Canonieke vergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3