De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking van de raaklijn

beste
hoe kan ik de vergelijking zoeken van de raaklijn voor een ellips x2+2y2=2 die loodrecht staan op de rechte
k $\leftrightarrow$ 3y-4X+5=0
met vriendelijke groeten
Riffat

Riffat
3de graad ASO - woensdag 10 maart 2021

Antwoord

Daar kun je het resultaat van je vorige vraag bij gebruiken: je weet wat de richtingscoëfficiënt moet zijn en je kunt de ellips ook schrijven als
$$
\frac{x^2}2+y^2=1
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 maart 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3