De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Factoren buiten haakjes brengen

 Dit is een reactie op vraag 78168 
Ik kom niet bij het juiste antwoord van deze som

-2(a+4)3+6(a+4)2(a+2)

Gr, Martin

Martin
Student hbo - dinsdag 9 maart 2021

Antwoord

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Je zou het zo kunnen doen:

$
\eqalign{
& - 2(a + 4)^3 + 6\left( {a + 4} \right)^2 (a + 2) = \cr
& - 2(a + 4)(a + 4)(a + 4) + 6\left( {a + 4} \right)\left( {a + 4} \right)(a + 2) = \cr
& - 2(a + 4)(a + 4)\left\{ {(a + 4) - 3(a + 2)} \right\} = \cr
& - 2\left( {a + 4} \right)^2 \left\{ {a + 4 - 3a - 6} \right\} = \cr
& - 2\left( {a + 4} \right)^2 ( - 2a - 2) = \cr
& - 2\left( {a + 4} \right)^2 \cdot - 2(a + 1) = \cr
& 4(a + 4)^2 (a + 1) \cr}
$

Ga alle stappen maar 's zorgvuldig na. Zou dat lukken zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 maart 2021
 Re: Re: Re: Factoren buiten haakjes brengen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3