De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal delers

Geachte,

Ik heb deze opdracht gekregen:

'Hoeveel positieve gehele getallen zijn een deler van 5400 of van 18000 (of van allebei)?'.

Mijn antwoord is:

5400 = 23 x 33 x 52
Dus 5400 heeft 4x4x3 = 48 delers.

18000 = 24 x 32 x 53
Dus 18000 heeft 5x3x4 = 60 delers.

De ggd (5400,18000) = 23 x 32 x 52 = 8 x 9 x 25 = 1800.

Tot hier ben ik gestopt en kan ik niet meer verder. Kan iemand hiermee helpen. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,
Mi

Mi
Student hbo - vrijdag 26 februari 2021

Antwoord

Ziet er goed uit. Je was onderhand ook bij de finishstreep.

Waarom doe je niet met die 1800 hetzelfde als bij de twee voorgaande getallen?

Dus 4x3x3 = 36 delers van 1800

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 26 februari 2021
 Re: Aantal delers 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3