De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Aantal manieren

 Dit is een reactie op vraag 91547 
Geachte Gilbert,

Hier is mijn antwoord:

Bij verdeling 2-2-2-0 is het aantal manieren waarop je drie groeperingen kunt kiezen die elk 2 zetels krijgen het aantal combinaties van 2 uit 4, dit zijn 6 mogelijkheden. Het zijn dus 6 + 6 = 12 mogelijkheden in totaal.

Het totaal aantal mogelijkheden bij de verdeling 2-2-2-0 wordt hiermee: 6򉼲򉕘=3456 mogelijkheden.

Voor variant B zijn dus 3456 + 3456= 6912 mogelijkheden om de zetels over de groeperingen te verdelen, onder de voorwaarde dat elke groepering hoogstens twee zetel krijgt.

Heb ik nu goed kunnen beantwoorden?

Met vriendelijke groet,
Mi

Mi
Student hbo - woensdag 17 februari 2021

Antwoord

Je schrijft:

Bij verdeling 2-2-2-0 is het aantal manieren waarop je drie groeperingen kunt kiezen die elk 2 zetels krijgen het aantal combinaties van 2 uit 4 ....

Hoe kom je dan aan de getallen '2 uit 4'?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 18 februari 2021
 Re: Re: Re: Re: Aantal manieren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3